HomeDuurzaam bouwenDuurzaamheid

Duurzaamheid

G&S Bouw ziet het belang van duurzaam bouwen: verantwoord omspringen met energie, grondstoffen, de omgeving en onze medewerkers.

 

Duurzaamheid bij G&S Bouw houdt in: 

  • Goed geïsoleerde, energiezuinige gebouwen neerzetten. De gebouwen die we realiseren voldoen ruimschoots aan de normen die vanuit het ontwerp worden aangegeven. Zo hebben we veel ervaring met WKO's en betonkernactivatie.
  • Gebruikmaken van bouwmaterialen die minder belastend zijn voor het milieu (milieuvriendelijk of recyclebaar). We gebruiken indien mogelijk gecertificeerde producten.
  • Onze werknemers moeten veilig kunnen werken. Daarom besteden we veel aandacht aan hun gezondheid en welzijn.
  • Een gebouw staat nooit op zichzelf. Daarom moet bij de realisatie rekening gehouden worden met de omgeving.
Duurzaamheid 1

Bij G&S Bouw is een duurzaamheidsexpert in dienst. Deze staat borg voor de invoering van duurzaamheid in de bouwpraktijk. Hij volgt de bouwprocessen nauwgezet en is op de hoogte van actuele bepalingen en ontwikkelingen.

The Edge -  Milan Hofmans 20.jpg

BREEAM

Een groot deel van onze projecten voldoen aan de diverse niveaus van BREEAM-labels. Dit varieert van PASS tot OUTSTANDING. Het nieuwe hoofdkantoor van Deloitte/AKD, genaamd The Edge, dat door G&S Bouw gerealiseerd is, was tot voor kort het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld!

 

Er zijn ook andere duurzaamheidslabels. Uiteraard kunnen we ook volgens de normen die passen bij de overige labels een gebouw realiseren.

FSC / PEFC

Wij zijn zowel voor FSC als PEFC gecertificeerd. Dit betekent dat wij beide duurzaam houtlabels mogen leveren.

+