icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw Kavel 14 | 16 officieel gestart

Bouw Kavel 14 | 16 officieel gestart

Actueel

De bouw van Kavel 14 | 16  is donderdag 21 november officieel van start gegaan met het slaan van een officiële paal voor woontoren 900 Mahler op Zuidas Amsterdam. Kavel 14 | 16 bestaat uit de nieuwbouw van een parkeergarage, een kantoor en twee woontorens en is gelegen aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam Zuid. Het project wordt uitgevoerd door Kavel 14 | 16 een combinatie van G&S Bouw | Boele & van Eesteren.

Bijgaand het persbericht van opdrachtgever G&S Vastgoed:

Amsterdam - Op donderdag 21 november is de eerste officiële paal geslagen van woontoren 900 Mahler en de daaronder gelegen parkeergarage. 900 Mahler is een ontwikkeling van G&S Vastgoed. Pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de grootste afnemer van het gebouw. 900 Mahler maakt onderdeel uit van de ontwikkeling kavel 14 en 16 in het Gershwin-gebied van de Zuidas in Amsterdam.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt namens twee pensioenfondsen in het grootste deel van de woningen. Het gaat om 80 appartementen verspreid over de eerste negen verdiepingen, variërend in grootte van 70-120 m² met huren vanaf € 1.000,--. Marktonderzoek toont aan dat er veel vraag is naar dit hogere segment woningen waarbij het voorzieningenniveau en de nabijheid van uitvalswegen belangrijke  criteria zijn. Syntrus Achmea heeft het volste vertrouwen in de ontwikkeling van de Zuidas als woongebied. Juist de mix van woningen en kantoren maakt dit gebied voor de lange termijn interessant.

De appartementen en penthouses van G&S Vastgoed variëren van 80-280 m2 en zijn gelegen op de negende tot en met de 22e verdieping. Zij zullen begin 2014 officieel in de verkoop gaan.

Op deze feestelijke dag is de eerste paal geslagen door Henk Jagersma - directievoorzitter  van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Jos Dirks - directeur van Rabobank Pensioensfonds, Klaas de Boer - directeur van Dienst Zuidas en Jason Blackmore - directeur van G&S Vastgoed.
Kavel 14|16 AI 13

900 Mahler

900 Mahler, ontworpen door Inbo architecten, bestaat uit twee torens op één plint waardoor de woningen zo veel mogelijk profiteren van daglichttoetreding en uitzicht en maximale woonkwaliteit wordt gegarandeerd. Met New York als voorbeeld, heeft het gebouw een gevel van bruine gemêleerde baksteen, bovenin voorzien van de zo typisch New Yorkse terugliggende torenbekroning, met op de begane grond een ruime, open gevel en ruimtes met hoge plafonds voor winkels en horeca. Bij 900 Mahler staan veiligheid, gemak en comfort centraal. 900 Mahler heeft een eigen HomeApp die ervoor zorgt dat zowel facilitaire services als functies in de woning binnen handbereik zijn. De woontoren is medio 2016 gereed.

Kijk ook op www.900mahler.nl
Kavel 14|16 AI 03

1000 Mahler

Naast de woontoren 900 Mahler wordt op de parkeergarage een kantoorgebouw gerealiseerd genaamd 1000 Mahler.

1000 Mahler is ontworpen door OeverZaaijer. Het is een nieuw type kantoorgebouw in de Zuidas met verschillende balkons, vides die vloeren met elkaar verbinden en een volkomen eigen achitectuur.

1000 Mahler heeft een helder en compact volume. Het gebouw bestaat uit in totaal 7 lagen, commerciële ruimten op de begane grond en kantoren daarboven. De gevel heeft een verschoven patroon van wit natuurstenen wanden en vloeren met daartussen glas. Van binnenuit is het gebouw zeer transparant met glas van vloer tot plafond.

Het kantoorgedeelte zal opgeleverd worden met BREEAM-label EXCELLENT.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Bedrijven

+