icon-arrow-right
HomeNieuws ING Head Office

ING Head Office

Actueel

Op 10 juli 2017 is G&S Bouw gestart met de bouw van het nieuwe ING-hoofdkantoor in plaats van het slaan van de traditionele eerste paal, werd dit gevierd met het planten van een eerste boom. Deze handeling staat symbool voor het duurzame karakter van het nieuwe gebouw dat, in lijn met de missie van ING, ook innovatie en creativiteit als belangrijke bouwstenen heeft. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was op uitnodiging van Ralph Hamers (bestuursvoorzitter van ING), Coen van Oostrom

(CEO van OVG Real Estate) en Jason Blackmore (G&S Vastgoed) getuige van de start van dit energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaand project

Het betreft een Engineer & Build Project, waarmee G&S Bouw verantwoordelijk is vanaf het Definitief Ontwerp tot en met het Uitvoerings Ontwerp, de bouw, het omliggende landschap en de oplevering.
Het project beslaat circa 40.000 m2 kantoorruimte en 12.000 m2 parkeergarage. Als fundering is gebruikt gemaakt van ongeveer 1.000 in de grond gevormde palen van het Vibro-type. Daarna worden de parkeergaragevloeren en -wanden opgetrokken in, in het werk gestorte beton, gevolgd door een prefab betonnen casco van kolommen, balken, kernen en kanaalplaten. De gevels bestaan uit aluminium gevelelementen met Triple-beglazing, afgewisseld met grote luifels rondom, bekleed met een duurzame lichtgewicht aluminium sandwichplaat. Met de grote atria en daklichten kenmerkt het gebouw zich als zeer open en transparant. Dat alles in een bouwtijd van iets meer dan 20 maanden. Voor G&S Bouw weer een uniek project in haar portefeuille.

Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. De verhuizing van ING naar Frankemaheerd betekent ook een transformatie voor de Amsterdamse Poort, waar het huidige ING-hoofdkantoor gevestigd is.

+