icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

Actueel

 

De realisatie van Tripolis-Park is nu een jaar geleden gestart, na een periode van sloop- en funderingswerkzaamheden begint het gebouw nu vorm te krijgen. Wie over de A10-zuid rijdt ziet de nieuwe Landscraper nu iedere week verder boven het geluidsscherm uitgroeien.

 

 

In het najaar van 2020 zijn de 4 betonkernen in een periode van 2 keer 2,5 week naar een hoogte van bijna 50 meter gegleden. De kernen zorgen voor stabiliteit van het gebouw en in de kernen worden de liften geplaatst. Aansluitend is gestart met het westelijke deel van de staalconstructie, waardoor de contouren van het gebouw nu goed zichtbaar worden vanuit de omgeving. Begin 2021 zullen ook de eerste grote vakwerk spanten met afmetingen tot 44 x 16 meter tussen de kernen geplaatst worden. De eerste spanten zijn vlak voor de kerst 2020 naar de bouwplaats getransporteerd in delen van 8 meter breed. Vanwege de exceptionele afmetingen van deze transporten vindt de aanvoer steeds plaats ’s nachts en is een tijdelijke extra poort aan de Amstelveenseweg recht tegenover de afrit van de A10 gemaakt.

 

Ook de werkzaamheden van de bestaande Tripolis gebouwen T200 en T300 zijn nu goed zichtbaar. Een groot deel van de kozijnen is inmiddels vervangen voor nieuwe kozijnen met gelijke iconische kleuren. Binnen in de gebouwen is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de installaties.

 

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

 

Projecten

Alle projecten
+