icon-arrow-right
HomeNieuws Valley

Valley

Actueel

VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en G&S Bouw realiseren gebouw Valley aan de Zuidas. Dat gebeurt in opdracht van OVG Real Estate naar een ontwerp van MVRDV.  De prijswinnende architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley wordt een innovatief en duurzaam gebouw van circa 75.000 m2 met gemengde functies.

Nieuwe imago Zuidas

OVG Real Estate heeft de verkoop van het gebouw aan de RJB Group of Companies bezegeld. De realisatie van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, dat de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Zo wordt Valley een mixed-use gebouw met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. 

Vallei

Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt. In lijn met het ontwerp, staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen.  

Appartementen

Valley krijgt een maximale hoogte van ongeveer 100 meter, door de hoogste toren van het gebouw. In het gebouw worden 196 appartementen gerealiseerd, variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die allen voor verhuur bestemd zijn. Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC). De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. 

+