icon-arrow-right
HomeHoe wij werkenBewuste Bouwers

Bewuste Bouwers

Op alle bouwplaatsen van G&S Bouw gelden de principes van Bewuste Bouwers. Dit betekent dat op onze bouwlocaties vakmensen op een veilige, nette, milieuvriendelijke en omgevingsbewuste manier aan het werk zijn.

Bewuste Bouwers

Omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid. Deze thema’s spelen, naast technische innovatie, een belangrijke rol bij bouwprojecten. Een bouwplaats is tegenwoordig geen aparte wereld meer, maar onderdeel van de samenleving.

Wij als G&S Bouw vinden het belangrijk om een goede buur te zijn voor de omgeving waarin wij werken. Daarom houden wij ons aan Bewuste Bouwers, een gedragscode voor bouwplaatsen. Met als uiteindelijk doel overlast voor de naaste omgeving zoveel mogelijk te beperken. Deze richtlijnen moeten tegelijk zorgen voor verbetering van het imago van de bouw. En een impuls geven aan de professionaliteit van bouwers. De gedragscode maakt medewerkers meer bewust van de invloed die zij hebben op de naaste omgeving van een bouwplaats. Zodat zij bij hun werk rekening houden met die omgeving, maar ook met het milieu. De code laat eveneens zien dat een bouwbedrijf goed voor zijn medewerkers zorgt.

 

Bewuste Bouwers gaat over:

  1. Omgeving
  2. Veilig
  3. Milieu
  4. Verzorgd
  5. Vakmensen

Toelichting

Wanneer je als bedrijf werkt volgens Bewuste Bouwers heb je verzorgde en schone bouwplaatsen en ben je milieubewust. Bovendien zorg je voor sociaal gedrag, dus een pro-actieve en transparante communicatie tussen de bouwlocatie en de directe omgeving én tussen de medewerkers onderling. Tegelijk werk je aan het vergroten van professionaliteit op alle bouwlocaties, of die nu groot of klein zijn. Daarbij wissel je eveneens goede en praktische oplossingen met elkaar uit. En natuurlijk werk je altijd veilig!
Deze gedragscode moet een ander niveau van werken teweeg brengen. Een niveau van werken waarbij alle betrokken partijen beseffen dat zij medeverantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het bouwproces. Aandacht voor de omgeving, medewerkers, het milieu én veilig werken, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat.

+