icon-arrow-right
HomeHoe wij werkenDuurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

G&S Bouw is zich sterk bewust van het belang van duurzaam bouwen en het verminderen van milieu-overlast. Bij ons ligt de nadruk dan ook steeds meer op het gebruik van duurzame materialen, duurzame bouwmethoden, de reductie van CO2-uitstooten een lager energieverbruik in de gebruiksfase. Dit houdt in dat we verantwoord omspringen met energie, grondstoffen, onze omgeving én onze medewerkers.

 

 

Duurzaam

De tendens dat alles steeds duurzamer moet worden zie je overal terug, dus ook in de bouw. De vraag naar toekomstbestendige gebouwen groeit. G&S Bouw heeft veel ervaring met het ontwerpen en realiseren van duurzame utiliteitsbouw en dan vooral van utilitaire hoogbouw. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken geweest bij de bouw van The Edge. Dit nieuwe hoofdkantoor van Deloitte/AKD is een tijdje het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld geweest! We werken met internationale duurzaamheidslabels als BREEAM. Daarbij zoeken we voor nieuwe en bestaande panden de meest innovatieve en toekomstbestendige oplossingen.

Duurzame projecten door duurzame bedrijven

G&S Bouw vindt dat duurzame projecten ook gerealiseerd moeten worden door duurzame bedrijven. Maar om op een duurzame bedrijfsvoering over te stappen heb je veel tijd nodig. Uiteraard zijn we hier wel mee bezig. Mooie voorbeelden daarvan zijn onze ISO14001- en FSC-certificaten. Binnen een duurzame bedrijfsvoering past ook het bewust bouwen-concept, dat de kwaliteit van het bouwproces bewaakt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een schone en veilige bouwplaats, maar ook aan optimale communicatie met de naaste omgeving. Een gebouw staat tenslotte nooit helemaal op zichzelf.

G&S Bouw en duurzaamheid

Wat houdt duurzaam bouwen allemaal in bij G&S Bouw? Allereerst zetten we goed geïsoleerde, milieuzuinige gebouwen neer. Bouwwerken die voldoen aan de geldende EPC-eisen en Rc-waarden. Daarbij passen we regelmatig warmte-koude-opslag (WKO) toe, vaak in combinatie met betonkernactivatie. Bij het bouwen maken we zoveel mogelijk gebruik van onderhoudsvrije en milieuvriendelijke of recyclebare materialen, omdat deze minder belastend voor het milieu zijn.
En natuurlijk moeten onze medewerkers ook prettig kunnen werken. Zij zijn toch de spil van ons bedrijf. Daarom besteden we veel aandacht aan hun gezondheid, welzijn én veiligheid. Behalve in onze arbeidsvoorwaarden worden deze zaken ook op de bouwplaats prima geregeld. Onder meer met behulp van Bewuste Bouwers en WAVE (Wees Alert! Veiligheid Eerst!de veiligheidsregels die door ons moederbedrijf VolkerWessels opgesteld zijn.

Met onze toekomstbestendige aanpak willen we een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Aan de kwaliteit van wonen, leven en werken van mensen, nu en in de toekomst. Daarom denken we als G&S Bouw graag met opdrachtgevers mee over duurzame projecten en concepten

+