icon-arrow-right
HomeProjecten EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West

Amsterdam

G&S Bouw is in opdracht van EDGE  Technologies in maart 2019 gestart met de herontwikkeling van het circa 40 jaar oude kantoor aan de Basisweg. De laatste bewoners APG en Alliander zijn hiertoe tijdelijk verhuisd. Na renovatie zullen APG, Alliander en Intertrust hun intrek nemen in EDGE Amsterdam West.

De renovatie omvat nu circa 55.000 m2 kantoor en zal binnenkort worden uitgebreid met de renovatie van de huidige parkeergarage en het bijgebouw van het oude kantoor. Hierdoor komen de werkzaamheden neer op de renovatie van circa 60.000 m2 kantoor en 2500 m2 parkeergarage.  

Glazen koepelconstructie

Kenmerkend voor dit project is dat de binnentuin met een gigantische overkapping van circa 60 m met een glazen constructie zal worden overkoepeld; mede hierdoor worden er meer kwalitatieve werkplekken gecreëerd.Zo wordt de ongebruikte buitenruimte getransformeerd tot het nieuwe hart van het gebouw. Het wordt een ontmoetingsplek met veel natuurlijk daglicht.

 

Het gehele project wordt ge-updatet naar de laatste eisen van deze tijd. De gehele gevel en binnen indeling wordt bouwkundig en installatietechnisch getransformeerd.

Op basis van het geavanceerde, smart technology platform van EDGE wordt er een intelligent, gezond en duurzaam gebouw gecreëerd. EDGE & Alliander willen daarnaast het gebouw meer energie laten produceren dan het verbruikt, waarbij het overschot aan energie wordt teruggegeven aan de directe omgeving.    

                                                                                            

De Architekten Cie is ontwerper van het project en Van Rossum de constructeur.          

Oostingh/ASK Romein draagt zorg voor de staalconstructie van de koepel i.s.m.

met Brakel-Atmos die voor de beglazing tekent. De Bosman Bedrijven nemen alle installaties voor hun rekening.

Feiten & cijfers

 • Project
  EDGE Amsterdam West
 • Gebied
  Amsterdam
 • Opdrachtgever
  EDGE Technologies
 • Architect
  de Architekten Cie
 • Projectcategorieën
  Actuele Bouwprojecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Hoogste punt viering EDGE Amsterdam West

EDGE Amsterdam West heeft officieel de top bereikt! Met de voltooiing van 75 m brede glazen koepel gaat het project een nieuwe...

UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

Basisweg bereikt hoogste punt. Vanaf de snelweg valt het al goed te zien, de glazenkoepelconstructie is voltooid. Na het...

UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

G&S Bouw is in opdracht van EDGE Technologies in maart 2019 gestart met de herontwikkeling van het circa 40 jaar oude...

+