icon-arrow-right
HomeProjecten Edge Stadium

Edge Stadium

Amsterdam

G&S Bouw is in oktober 2020 gestart met de uitbreiding en verduurzaming van het voormalige hoofdkantoor van Loyens & Loeff aan de Fred Roeskestraat in Amsterdam.

Het gebouw krijgt de naam Edge Stadium en wordt namens eigenaar Allianz ontwikkeld door Edge. De bouwwerkzaamheden zullen circa 2 jaar in beslag nemen.

Het bestaande gebouw bestaat uit 2 vleugels met aan de voor- en achterzijde een vierkant en hartvormig gebouw, met daar tussenin een groot atrium. De uitbreiding van het gebouw bestaat uit een uitbouw aan de voorzijde, waarin de bestaande hartvormige koperen gevel wel zichtbaar blijft. Daarnaast wordt er aan de vleugels 1 verdieping toegevoegd, aan het middelste deel 2 verdiepingen en wordt de verdiepingsvloer naar binnen toe uitgebreid het atrium in. De huidige buitengevel zal gehandhaafd blijven en tegen de nieuwe verdiepingen zal hetzelfde type natuursteen worden gebruikt.

 

Het 20 jaar oude kantoorgebouw zal tijdens de verbouwing worden verduurzaamd naar de standaard van deze tijd. Zoveel mogelijk materiaal wat vrijkomt tijdens de verbouwing zal worden hergebruikt, waaronder de houten binnenpuien, kolommen en natuursteen bestrating. Het huidige kantoor is ingedeeld zoals dat rond 2000 normaal was, dus met veel kleine werkkamers. Na de verbouwing zal het kantoor juist worden ingericht voor “het nieuwe werken”, dus kantoortuinen, flexplekken en faciliteiten om te ontspannen.

 

Inmiddels is de bouwplaats rondom het gebouw ingericht en de bouwkeet geplaatst op pontons in het Zuider Amstelkanaal aan de achterzijde van het gebouw.

Feiten & cijfers

 • Project
  Edge Stadium
 • Gebied
  Amsterdam
 • Opdrachtgever
  Edge Technologies
 • Architect
  Atelier Pro
 • Uitwerkend architect
  INBO
 • Constructeur
  Van Rossum
 • Projectcategorieën
  Actuele Bouwprojecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

UPDATE VAN PROJECTTEAM EDGE STADIUM

Na een periode van sloopwerkzaamheden is G&S Bouw gestart met de daadwerkelijke uitbreiding van EDGE Stadium.

UPDATE VAN PROJECTTEAM EDGE STADIUM

Vanaf de Amstelveenseweg te Amsterdam is nu duidelijk te zien dat G&S Bouw is gestart met de werkzaamheden voor het...

UPDATE VAN PROJECTTEAM EDGE STADIUM

G&S Bouw is in oktober 2020 gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding en verduurzaming van Edge...

+