icon-arrow-right
HomeProjecten Expeditors International B.V.

Expeditors International B.V.

Op 2 januari 2018 heeft de oplevering van project Expeditors plaats gevonden. Op het kavel van circa 7,1 hectare gelegen op het Schiphol Logistic Park in Rozenburg is een state of the art logistiek centrum gebouwd.  Het project bestaande uit een kantoor, een parkeergarage, een warehouse en een guardhouse is in record tempo gerealiseerd. Opdrachtgever voor het pand, tevens eindgebruiker, is Expeditors International BV. Expeditors is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener.

De opdracht voor het project is verkregen uit een openbare aanbesteding. Het project is gerealiseerd onder  UAV-GC voorwaarden. Voorlopige gunning van het project was juli 2016. Na een validatieperiode is op 10 oktober 2016 contract getekend. Het project was reeds uitgewerkt op TO niveau. Uitwerking naar UO en de complete realisatie viel binnen de planning van G&S Bouw. Totaal oplevering stond gepland op 23 november 2017. Op verzoek van de klant is de oplevering van het warehouse 2,5 maand vervroegd naar

15 september 2017.

Voor de realisatie van het warehouse is een samenwerkingsovereenkomst met ons zusterbedrijf SYSTABO uit Enschede gesloten. Na een korte voorbereiding is in december 2016 gestart met het heiwerk.

 

De fundatie bestaat uit een paalfundering van circa 2600 prefab palen en in het werk gestorte betonbalken. De vloer van het warehouse is uitgevoerd als hybride betonvloer op een fundatie van ca 11.000 HSP palen.  Het warehouse bestaat verder uit een staalconstructie met een plint van prefab betonnen sandwich elementen en gevels en dak uit sandwichpanelen. Het warehouse heeft 64 docks voor het laden en lossen van vrachtwagens.

Het 3 laags kantoorgebouw  bestaat een volledig prefab betonskelet met dragende gevel elementen. Gevels hebben een open karakter met verdiepingshoge raampartijen. Hart van het kantoorpand bestaat uit een atrium over de volledige hoogte met glazen dak wat zorgt voor veel licht in de omliggende ruimtes. Door de grote  kantoortuinen, het atrium en de verdiepingshoge raampartijen  heeft het pand een zeer open karakter. Het gebruik van eikenhout voor kozijnen en wandbekleding zorgt voor een prettige werkomgeving.

 

Een deels 2-laagse parking en het guardhouse maken het project compleet. Het project is BREEAM *** en TAPA-A gecertificeerd.

 

In 12 maanden is een complex gerealiseerd waar alle betrokkenen trots op kunnen zijn.

Feiten & cijfers

 • Project
  Expeditors
 • Gebied
  Schiphol Logistics Park Rozenburg
 • Oppervlakte BVO kantoor
  7200 m2
 • Oppervlakte BVO warehouse
  35000 m2
 • Architect
  Dp6 architectuurstudio Delft
 • Opdrachtgever
  Expeditors International BV
 • BREEAM:
  *** Very Good
 • Projectcategorieën
  Recent opgeleverd
+