icon-arrow-right
HomeProjecten ING Paviljoen

ING Paviljoen

Amsterdam

Op het campusgebied van ING in Amsterdam Zuidoost komt een opvallend paviljoen van ca. 900 m2

te staan. De bouw is reeds van start gegaan. In het paviljoen komt een horecagelegenheid welke toegankelijk is voor publiek. 

 

Het betreft een horecapaviljoen dat door ING verhuurd wordt en zelfstandig geëxploiteerd wordt door een externe partij. Het paviljoen wordt vrij toegankelijk. Dus behalve ING-medewerkers kunnen ook omwonenden, zakelijk publiek, studenten, winkelend- en uitgaanspubliek gebruik maken van het paviljoen.

 

Het strakke ontwerp is van de hand van Powerhouse Company. Het  paviljoen heeft een transparante gevel met afgeronde hoeken en een hoogwaardig dak van hout en mossedum. Het omliggende landschap wordt doorgetrokken in het ontwerp en verbindt de verschillende niveaus die Amsterdam Zuidoost typeert. Het paviljoen zal naar verwachting het najaar van 2019 worden opgeleverd.

Betrokken partijen

In opdracht van OVG Real Estate en G&S Vastgoed wordt de bouw uitgevoerd door G&S Bouw. Powerhouse Company is de architect. Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Deerns, DGMR en Basalt treden op als adviseurs.

Feiten & cijfers

 • Project
  ING Paviljoen
 • Gebied
  Amsterdam Zuidoost
 • Oppervlakte
  ca. 900 m2
 • Opdrachtgever
  OVG Real Estate / G&S Vastgoed
 • Architect
  Powerhouse Company
 • Projectcategorieën
  Recent opgeleverd

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

UPDATE VAN PROJECTTEAM ING HQ & PAVILJOEN

Het nieuwe kantoorgebouw van ING, Cedar genoemd, is op 7 januari 2020 officieel geopend. Dit was een leuke dag met diverse...

ING Paviljoen

De oplevering van het Paviljoen gelegen aan de Bijlmerdreef heeft plaats gevonden op 01-10-2019.

+