icon-arrow-right
HomeProjecten Tripolis - Park

Tripolis - Park

Amsterdam

G&S Bouw start in februari 2020 in opdracht van Flow Development met de herontwikkeling en nieuwbouw van Tripolis-Park op de Amsterdamse Zuidas. Twee van de monumentale Tripolis gebouwen, destijds ontworpen door architect Aldo van Eyck, worden volledig gerenoveerd en geoptimaliseerd. Langs de A10 wordt een nieuwe ‘landscraper’ gebouwd; een nieuw 155 meter lang en 11 verdiepingen tellend kantoorgebouw dat naast en deels over de bestaande torens van Tripolis wordt gerealiseerd. Het ontwerp van Tripolis-Park is gemaakt door architect Winy Maas van MVRDV.  De bouwtijd van het project is circa 2,5 jaar.

 

Kenmerkend voor het huidige Tripolis complex zijn het glooiende park waar de gebouwen op staan, en de ontwerpfilosofie van de oorspronkelijke Architect Aldo van Eyck. Hij zag kantoorgebouwen al als ontmoetingsplaatsen. Deze aspecten worden in de nieuwe opzet gerespecteerd en verder versterkt. De nieuwe ‘landscraper’ krijgt een groot venster aan de A10 zijde en heeft een transparant atrium. Het totale oppervlak van de kantoren is circa 50.000 m2. 

 

Het gebouw bestaat uit een viertal kernen welke zijn gefundeerd op de bestaande parkeerkelder. De constructie wordt volledig opgetrokken in staal. Tripolis is gesitueerd langs de A10 Zuid, waar ook de nieuwe toerit S108 als onderdeel van Zuidasdok komt te liggen, en de drukke Amstelveenseweg.

 

Vanwege de complexiteit zijn de partners De Kok Staalbouw, Rollecate, Van ’t Hek en Arton al in een vroeg stadium bij het project betrokken. De Bosman Bedrijven is als nevenaannemer verantwoordelijk voor de installaties.

 

MAN9A Presentatie Casestudy Tripolis

 

 

Feiten & cijfers

 • Project
  Tripolis-Park
 • Gebied
  Amsterdam
 • Opdrachtgever
  Flow Development
 • Architect
  MVRDV
 • Uitwerkend architect
  EGM
 • Constructeur
  Van Rossum Raadgevend Ingenieurs
 • Projectcategorieën
  Actuele Bouwprojecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

Tripolis-Park begint steeds meer vorm te krijgen en zichtbaar te worden vanuit de omgeving.

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

  De realisatie van Tripolis-Park is nu een jaar geleden gestart, na een periode van sloop- en...

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

G&S Bouw is in februari 2020 gestart met het project Tripolis-Park.

+