icon-arrow-right
HomeUtiliteitsbouw

Utiliteitsbouw

Ruime ervaring met bouw en renovatie van utilitaire gebouwen. G&S Bouw heeft ruime ervaring met de bouw en renovatie van utilitaire gebouwen. Vaak compleet met het binnenwerk. We zijn vooral gespecialiseerd in utilitaire hoogbouw. Toonaangevende bouwwerken, die meestal complex van aard zijn en turn-key worden opgeleverd. Daarbij voldoen we altijd aan de hoge duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers.

400 Beethoven

Kantoren

De kantoorpanden die we neerzetten zijn doorgaans hoogbouw. Met daaronder in de meeste gevallen een parkeergarage. Allemaal energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch vooraanstaande bouwwerken. Echte blikvangers, met innovatie en creativiteit als belangrijkste bouwstenen. In ons projectoverzicht ziet u enkele treffende voorbeelden:

Gershiwin Townhouses

Woongebouwen

We hebben eveneens meerdere magnifieke woongebouwen op ons conto. Fraaie stapelbouw, met een ondergrondse parkeergarage als basis. En soms riante stadsvilla’s die volledig naar eigen smaak ingedeeld kunnen worden. We leggen de lat hoog maar realiseren daardoor spectaculaire bouwwerken. De ene keer midden in de stad, de andere keer daarbuiten. Maar alle woningen zijn volledig toegespitst op de nieuwe bewoners. In ons projectoverzicht staan een paar mooie voorbeelden:

Mix

Tegenwoordig realiseert G&S Bouw steeds vaker mixed-use gebouwen. Met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen in één. Zelfs de combinatie van laboratorium en kantoor in één gebouw ontbreekt niet. Op het BioSciencePark in Leiden is het fraaie Sylvius-Mirai House een echte eyecatcher geworden.

Duurzaam renoveren

 

G&S Bouw specialiseert zich steeds meer in het duurzaam renoveren van bestaande bedrijfspanden. Tegenwoordig zie je op de kantorenmarkt veel leegstand. Nieuw bouwen of renoveren is een vraag die steeds vaker de kop opsteekt. Daarbij zie je dat de keuze meer en meer op renovatie valt. Wij geven vooral bestaande kantoorpanden een nieuw leven. We willen graag dat zo’n gebouw een stimulerende plek om te werken wordt. Dan vinden we het een uitdaging met onze opdrachtgever mee te denken over de mogelijkheid het pand een tweede leven te geven en/of te verduurzamen. Dit betekent meestal een nieuwe schil, nieuwe indeling, nieuwe installaties en een nieuw interieur. Op en top duurzaamheid! In ons projectoverzicht vindt u een paar sprekende voorbeelden:

Veel verschillende objecten

In de loop der jaren heeft G&S Bouw veel verschillende objecten gebouwd en gerenoveerd. En daar zijn we trots op. Omdat we midden in de samenleving staan, beperken we ons niet tot slechts enkele bouwtypen. De volgende voorbeelden laten dit goed zien. Een hotel vol kunst: het Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam. Een energiezuinige vrieshal voor de opslag van vis in IJmuiden. Een productiehal voor de bouw van jachten in Zaandam. En een bedrijfshal voor de productie van medicijnen in Haarlem.

Betrokken vanaf het begin

Bij de totstandkoming van een bouwproject is G&S Bouw meestal vanaf het begin betrokken. We lopen vaak met de opdrachtgever mee vanaf het schetsontwerp of Voorlopig ontwerp (VO) tot het definitief ontwerp (DO). Daarbij werken we meestal met contractvormen als Bouwteam en Design & Build (D&B). Maar ook met Engineer & Build (E&B), waarbij G&S Bouw verantwoordelijk is vanaf het DO tot en met het Uitvoerings Ontwerp. Door zo nauw bij een bouwproces betrokken te zijn, hebben we inbreng in alle fasen. En kunnen wij als G&S Bouw de regierol op ons nemen. Dit is nodig om complexe kwalitatief hoogstaande bouwprojecten te kunnen realiseren. Binnen de tijd en het budget die daarvoor beschikbaar zijn

Duurzaamheidseisen

De duurzaamheidseisen waaraan de bouwwerken moeten voldoen, zijn voor ons altijd haalbaar. Voor elke uitdaging op duurzaamheidsgebied vindt G&S Bouw een oplossing. Dat we dit goed kunnen, hebben we inmiddels wel bewezen. Onder meer door het bouwen van The Edge. Een tijdje het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld!

+