icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor bereikt hoogste punt

Bouw nieuw en duurzaam ING-hoofdkantoor bereikt hoogste punt

Actueel

Afgelopen week is het hoogste punt bereikt van het nieuwe ING-hoofdkantoor aan de Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost, een gezamenlijk project van OVG Real Estate en G&S Vastgoed. De bouw van het kantoor wordt uitgevoerd door G&S Bouw. 

Ter viering van het bereiken van het hoogste punt werd er symbolisch een vlag omhoog gehesen door Richard Lokhorst, Programma Manager ING, Jaap Messemaker, Directeur G&S Bouw  en Mark Blommesteijn, Development Manager OVG Real Estate. Naar verwachting zal medio 2019 het gebouw worden opgeleverd waarna ING haar intrek zal nemen. 

 

Het nieuwe ING-hoofdkantoor dat over circa 36.000 m2 kantoorruimte beschikt is een energiezuinig, toekomstbestendig kantoorgebouw. Zo wordt het dak van het kantoorgebouw geheel bedekt met zonnepanelen en wordt voor de bouw van het nieuwe kantoor gebruik gemaakt van circulair beton. Het circulaire beton is vrijgekomen bij de sloop van het Frankemaheerd complex en is deels hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. De technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. Het projectkreeg begin dit jaar het hoogst haalbare ontwerpcertificaat voor duurzaamheid toegekend: BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Outstanding’.

ING HQ

Betrokken partijen

Het ontwerp van het nieuwe ING-hoofdkantoor is van de hand van Benthem & Crouwel Architecten. In opdracht van het OVG Real Estate en G&S Vastgoed wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf G&S Bouw. LCN Capital Partners is eigenaar van het nieuwe kantoor. 

 

 

Deze foto is gemaakt door Milan Hofmans.

+