icon-arrow-right
HomeNieuws ICONISCH VALLEY AMSTERDAM OPGELEVERD

ICONISCH VALLEY AMSTERDAM OPGELEVERD

Actueel

Met trots heeft Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) afgelopen maandag het iconische gebouw Valley opgeleverd aan opdrachtgever EDGE Technologies en eigenaar RJB Group of Companies. Complimenten en een speciaal dankwoord aan alle betrokken collega’s, partijen, onderaannemers en leveranciers, waarmee we gezamenlijk deze mijlpaal hebben bereikt. Jullie tomeloze inzet gedurende deze intensieve bouwperiode heeft het verschil gemaakt.

Je leest meer over de oplevering van Valley in onderstaand persbericht van EDGE Technologies.

EDGE levert Valley op aan RJB Group of Companies

Vandaag maakt EDGE de oplevering bekend van het iconische, door MVRDV ontworpen mixed-use project Valley aan eigenaar RJB Group of Companies. EDGE is in 2017 met de ontwikkeling van dit 75.000 vierkante meter tellende gebouw begonnen met als doel om een nieuwe dynamiek te brengen naar de Amsterdamse Zuidas.

 

Na een bouwtijd van meer dan vier jaar door aannemers G&S Bouw en Boele & van Eesteren is het gebouw klaar om kantoorgebruikers, nieuwe restaurants en bars, bewoners en bezoekers te verwelkomen. De eerste kantoorhuurders zullen op korte termijn starten met verhuizen. De verwachting is dat de bewoners de appartementen vanaf eind dit jaar zullen intrekken. De winkels, restaurants en de openbare binnentuin zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar openen. De officiële opening van het gebouw staat gepland in het voorjaar van 2022.

Een nieuw icoon aan de Amsterdamse skyline

Valley markeert een keerpunt in de transformatie van de Amsterdamse Zuidas tot een bruisend en leefbaar stadsdeel. Ontworpen als stedelijke oase in samenwerking met de bekroonde architect Winy Maas (MVRDV) en de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf, toont het project enerzijds de evolutie van het stadsleven en anderzijds hoe dichtbevolkte gebieden met hoogbouw toch menselijk en groen kunnen aanvoelen. Het gebouw zelf weerspiegelt het evenwicht tussen het stadse leven en de natuur. Natuurstenen terrassen lopen organisch tot aan de valleibodem, waardoor een architectonisch herkenningspunt ontstaat dat zowel ontzag inboezemt als gastvrij aanvoelt.

De Board van RJB Group of Companies meldt: “Als investeerder waren we al vroeg in het proces betrokken bij de ontwikkeling van Valley. Zo hebben we met een zwembad, luxe upgrade van de appartementen en een conciërge zeer hoge kwaliteit toegevoegd aan het programma. Na vier jaar zijn we zeer trots dat we Valley mogen toevoegen aan ons groeiende, diverse portfolio en dat we huurders welkom mogen heten om te wonen, werken en recreëren. We zijn zeer dankbaar naar onze adviseurs, het team van RJB, de architect, EDGE en iedereen van BCVA die dit mogelijk heeft gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met de unieke horecaconcepten en culturele voorzieningen van Valley echt iets unieks toevoegen aan de Zuidas. We wensen ons team veel succes met het managen van dit juweel van een gebouw.”

Coen van Oostrom, Founder & CEO van EDGE: “Ik ben er ongelooflijk trots op dat we met RJB Group of Companies, MVRDV en Piet Oudolf hebben samengewerkt aan de ontwikkeling van misschien wel het meest bijzondere mixed-use project van Nederland. Valley is meer dan uniek en ik hoop dat het anderen zal inspireren om onze manier wonen en werken opnieuw vorm te geven. Ik kijk er naar uit om Valley het komende jaar écht tot leven te zien komen.”

De drie torens van Valley zullen onderdak bieden aan woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage, diverse winkels, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Tussen de drie torens ligt een openbare binnentuin, waarvan de hoogteverschillen via trappen over vijf verschillende niveaus met elkaar zijn verbonden. In totaal komen er 370 plantenbakken, verdeeld over 27 verdiepingen, met in totaal 1787 m2 aan beplanting. Terwijl het groen talrijke milieuvoordelen biedt, bevestigen de hoge GPR-score (8), de negatieve EPC-score (-0,3) en het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent dat EDGE met Valley een uiterst duurzame ontwikkeling in Amsterdam heeft gerealiseerd.

EDGE feliciteert RJB Group of Companies, hun adviseurs Hangos Real Estate, Van Gool Elburg en DLA Piper met deze prachtige acquisitie. Terugkijkend op een fantastische samenwerking wil EDGE ook zijn partners bedanken die aan deze omvangrijke ontwikkeling hebben meegewerkt. Bijzondere dank gaat uit naar MVRDV, Piet Oudolf, Deltavormgroup, Van Rossum Ingenieurs, INBO, DGMR, DWA, Loyens & Loeff, G&S Bouw, Boele & van Eesteren, Bosman Bedrijven en vele andere betrokkenen. 

 

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

+