icon-arrow-right
HomeNieuws Stadskantoor Utrecht opgeleverd

Stadskantoor Utrecht opgeleverd

Actueel

Het Stadkantoor Utrecht is gereed. De Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen Boele & van Eesteren en G&S Bouw (beide VolkerWessels ondernemingen), heeft het werk verricht in opdracht van NS Stations. Het markante pand staat in het hart van Utrecht, aan de achterzijde van het centraal station. 

Stadskantoor opgeleverd 2

Het gebouw

Het Stadskantoor, dat een hoogte van 92 meter heeft, wordt de komende maanden verder ingericht. De bouw startte in april 2011. Het pand bestaat uit 66.741 m2 bruto vloeroppervlakte inclusief een half ondergrondse parkeergarage met 160 parkeerplaatsen.

 

Stadskantoor oplevering 5

Duurzaam gebouw

Het gebouw naar ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger Urbis, is zo ontworpen dat het gedurende het gebruik zo min mogelijk CO2 uitstoot. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door warmte-koude opslag, zonneboilers verzorgen de warmwatervoorziening in het bedrijfsrestaurant, de gevels zijn voorzien van driedubbel glas en er is bewegingsdetectie in alle ruimtes. Met de centrale ligging naast station Utrecht Centraal is de gemeente duurzaam bereikbaar met diverse soorten van openbaar vervoer in de stad.

 

 

Stadskantoor oplevering 2

Feiten & cijfers

Het Stadskantoor is één van de grootste gebouwen die in de laatste drie jaar is gebouwd in Nederland. Het kantoor biedt onderdak aan diverse gemeentelijke diensten en krijgt circa 2.500 werkplekken voor zo’n 3.000 medewerkers. Onder het gebouw bevindt zich een 3-laagse parkeerkelder voor fietsen en auto’s.

Stadskantoor oplevering 1

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Stadskantoor Utrecht

Het stadskantoor in Utrecht wordt gebouwd in combinatie met Boele van Eesteren. Het wordt, met zijn 92 meter, een van grootste...

+