icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

Actueel

Op bijna alle onderdelen van de project Tripolis-Park is de afgelopen maanden weer hard gewerkt.

Het hoge dak op de nieuwbouw is voorzien van definitieve dakbedekking, incl. retentiekratten (waterbuffering) en een staalconstructie voor de nog te plaatsen zonnepanelen en glazenwasinstallatie. De afbouw van het westelijk deel van het gebouw is gereed, in zowel het gerenoveerde Tripolis West gebouw als het westelijk deel van de nieuwbouw.

Nu het steigerwerk in de westelijke gangzone – de in between - tussen Tripolis en de nieuwbouw gedeeltelijk verwijderd is, is het spectaculaire ruimtegevoel goed te ervaren. Deze binnenruimte voelt bijna als een gezellige straat. Doordat de ruimte op sommige plaatsen tussen de ‘buitengevels’ slechts drie-en-een-halve meter breed en bijna 30 meter hoog is en de nieuwbouw gevel de karakteristieke vorm van het Tripolis gebouw volgt.

 

Vanaf de A10 vanuit Utrecht is goed te zien hoe de zogenaamde cupola’s, de ‘huisjes’ op de daken van het Tripolis gebouw, elke week meer vorm krijgen. De cupola’s zijn opgebouwd door een staalconstructie voorzien van HSB betimmering, beglazing en metalen gevel,- en dak beplating. Ze geven toegang tot de houten vlonder buiten terrassen die binnenkort in uitvoering gaan.

 

In het oostelijk deel van het gebouw zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor onder andere extra stalen trappen en liften. Binnenkort zal het staalwerk van de bedoeïentent aan de oostzijde worden geplaatst.

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

+