icon-arrow-right
HomeNieuws VALLEY AMSTERDAM: TOPSPORT!

VALLEY AMSTERDAM: TOPSPORT!

Actueel

Op maandag 15 november leverde bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) met trots het unieke Valley op aan opdrachtgever EDGE Technologies en eigenaar RJB Group of Companies. Hiermee werd na ruim vier jaar de complexe en uitdagende bouwperiode afgerond.

Bijzonder en indrukwekkend

Valley Amsterdam heeft een oppervlakte van circa 75.000 m2. Ondergronds biedt de 3-laagse parkeergarage ruimte aan 375 auto-parkeerplaatsen en 1250 fietsparkeerplaatsen. Vanaf de begane grond omvat Valley naast 23.500 m2 kantoren en voorzieningen ook 200 huurappartementen, elk met een afwijkende indeling. De voor het ontwerp kenmerkende gevel is opgebouwd uit panelen natuursteen, waarvan geen enkel paneel hetzelfde is. In de vallei zijn meer dan 300 verschillende soorten bomen en planten toegepast. En zo omvat Valley nog veel meer bijzonders.

Topsport onder extreme omstandigheden

Een gebouw als Valley realiseren is topsport. Het eindresultaat is natuurlijk prachtig, maar het proces was behoorlijk veeleisend. Onze kennis, kunde, flexibiliteit en oplossend vermogen zijn bij dit project maximaal getest. Alles staat of valt met goede communicatie en intensieve en transparante samenwerking met opdrachtgever, leveranciers, collega’s en de gemeentelijke instellingen. Zeker bij een gebouw waar geen gevelpaneel en plattegrond hetzelfde is.

Complimenten

Topsport spelen doe je niet alleen. Complimenten aan alle betrokkenen, collega’s, onderaannemers en leveranciers, die in de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd aan dit indrukwekkende resultaat.

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

+