icon-arrow-right
HomeNieuws Valley werkzaamheden mei - juni 2020

Valley werkzaamheden mei - juni 2020

Actueel

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.

Ruwbouw

  • Toren Noord: Het opgaande werk van de noordelijke toren is aanbeland op de 17e verdieping. De kern loopt hier 3 bouwlagen op vooruit en is op niveau 20.
  • Toren West: Op de westelijke toren bevindt het opgaande werk zich op de 16e verdieping. Het hoogste punt van de kern is reeds bereikt.
  • Toren Zuid: Het opgaand van toren Zuid reikt inmiddels tot de 16e verdieping. De kern loopt hierop voor en is op niveau 20.

Gevel

De gevelsteiger ten behoeve van de realisatie van de vallei is volop in aanbouw; aan de zijde van toren Noord staat de steiger al voorbij de 9e verdieping. De aanbouw van de gevelsteiger aan de West- en Zuidzijde volgt in rap tempo. De montage van de corporate gevel volgt de voortgang van de ruwbouw.

Ruwe & fijne afbouw

De ruwe afbouw van de plint fase is afgerond en de fijne afbouw is hier in volle gang; op de 2e tot en met de 7e verdieping worden onder andere wanden geplaatst, plafonds aangebracht en stuc- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Op de 8e verdieping van toren Noord is een zogeheten modelwoning gerealiseerd. Aansluitend is men op deze verdieping gestart met de eerste fase van de afbouw van de woningen. In deze fase worden onder andere de scheidingswanden tussen de woningen en de dekvloeren gerealiseerd.

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

Projecten

Alle projecten
+