icon-arrow-right
HomeNieuws WERKZAAMHEDEN NOVEMBER - DECEMBER 2020

WERKZAAMHEDEN NOVEMBER - DECEMBER 2020

Actueel

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens.

 

De ruwe afbouw van de kelder (Fase 1) en de plint (Fase 2) is gereed. De afbouw van de kelder is in uitvoering en de trappenhuizen zijn nagenoeg gereed. In de Plint wordt gewerkt aan de fijne afbouw (stukadoren, schilderen, tegelwerk, etc.). De kantoorverdiepingen zijn dus nagenoeg gereed.

Het hoogste punt van de West- en de Zuidtoren is bereikt. Op de bovenste verdieping van de Noordtoren wordt deze maand de Skybar gerealiseerd. In januari 2021 is dan ook voor deze toren het hoogste punt bereikt.
In de torens is de eerste fase van de afbouw in volle gang. Onderdeel van deze afbouwfase zijn de dekvloeren en de scheidingswanden tussen de woningen, aansluitend volgt de uitvoering van het tegelwerk.

 

Gevel

De gevelsteiger is aan de noordzijde gereed tot en met de 25e verdieping, de steiger aan de westzijde is gereed - en zuidzijde is de steiger in aanbouw tot het dak. De Valleigevel is gesloten ten behoeve van de start van de afbouw. Op de 11e verdieping is men bezig met de achterconstructie voor het natuursteen. Het natuursteen wordt van boven naar beneden gemonteerd. De Corporate gevel (de vlakke/rechte ‘’glasgevel’’) volgt het tempo van de ruwbouw en wordt uitgevoerd als zogeheten “elementengevel”. De elementen gevel is op de west- en zuidtoren op hoogte en de noordtoren tot en met de Skybar.

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

+