icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

Actueel

G&S Bouw is in opdracht van EDGE Technologies in maart 2019 gestart met de herontwikkeling van het circa 40 jaar oude kantoor aan de Basisweg. De laatste bewoners APG en Alliander zijn hiervoor tijdelijk verhuisd. Na de renovatie zullen diverse huurders hun intrek nemen in EDGE Amsterdam West.

De revitalisatie omvat nu circa 55.000 m2 kantoor en zal binnenkort worden uitgebreid met de revitalisatie van de huidige parkeergarage en het bijgebouw van het oude kantoor.

Hierdoor komen de werkzaamheden neer op de revitalisatie van circa 62.000 m2 kantoor en 12.850 m2parkeergarage.

Glazen koepelconstructie

Na een periode van circa 10 maanden engineering, waarbij onder andere diverse mock-up opstellingen door bovengenoemde partijen zijn gemaakt, is er begin april 2020 gestart met het bouwen van de gigantische koepelconstructie. In een recordtijd van slechts 8 weken is de gehele stalenconstructie opgebouwd. Begin juni 2020 zal de staalconstructie worden ‘voorgespannen’. Hierbij zal de constructie zelfdragend worden. Aansluitend zal Kingspan aanvangen met het plaatsen van het roede systeem en beglazing werkzaamheden welke in het 4e kwartaal van 2020 zullen worden afgerond.

 

 

Ondanks de onzekere en ingewikkelde tijd waar we ons nu in bevinden heeft het werk niet stilgelegen, inmiddels zijn 6 van de 8 betonnen ronde schachten gesloopt. Dit houdt in dat er 6 lichthoven zijn gecreëerd. Het effect is verbluffend, door het wegnemen van de betonnen schacht en het creëren van een opening voor daglicht is de (toekomstige) kantoorverdieping een stuk lichter. Op de moment worden de laatste 2 betonnen schachten wegnomen. Na het slopen van de laatste twee beton schachten is de ruwbouwfase wat betreft lichthoven afgerond. Bij de eerste twee lichthoven zijn we al gestart met de afbouwfase.      

 

 

 

Projecten

Alle projecten
+