icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

UPDATE VAN PROJECTTEAM BASISWEG

Actueel

Basisweg bereikt hoogste punt. Vanaf de snelweg valt het al goed te zien, de glazenkoepelconstructie is voltooid. Na het voltooien van de staalconstructie en het maken van een steiger op het ondersteuningsbordes is Brakel Atmos gestart met het monteren van de ruim 700 glazen driehoek segmenten.

Voordat de segmenten mochten worden geplaatst, is er door de deskundige een constructieve opname gedaan. De opname is gedaan in combinatie met een digitale inmeting. Dit om er zeker van te zijn dat alles perfect is en binnen de gestelde tolerantie en normen valt. Nadat de deskundige een ‘go’ heeft gegeven, is er volop met 4 kranen tegelijk gewerkt. En niet zonder enig resultaat, de ruim 700 glazen driehoek segmenten zijn keurig binnen de vooraf gestelde planning gemonteerd. Met de herfst in aantocht is de EDGE Amsterdam West bijna wind- en waterdicht.

 

Deze foto is gemaakt door Jacqueline van den Heuvel.

 

 

Ondertussen gaan de werkzaamheden door, na voltooiing van het glas is men begonnen met het verwijderen van de immense ondersteuningsconstructie. Nadat de ondersteuningsconstructie is verwijderd zal G&S Bouw starten met de werkzaamheden van het nieuwe atrium. De laatste nieuwe stalen atrium bordes vloeren zullen worden gemonteerd en er zal een start worden gemaakt aan de bijna 2.700 m2 grote betonvloer. De voorbereidingen voor het gigantische atrium zijn in volle gang.

 

Deze foto's zijn gemaakt door Twan Gevers.

Projecten

Alle projecten
+