icon-arrow-right
HomeNieuws UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

UPDATE VAN PROJECTTEAM TRIPOLIS

Actueel

G&S Bouw is begin 2020 gestart met de herontwikkeling en transformatie van Tripolis-Park op de Zuidas in Amsterdam. Na een periode van sloopwerk en het maken van funderingen, begint nu ook de nieuwbouw vanuit de omgeving zichtbaar te worden.

 

Aan het begin van de zomer zijn de laatste palen aangebracht door de bestaande garagevloer. Aansluitend is gestart met het realiseren van drie grote beton poeren in de kelder, waar de kernen op gefundeerd worden. Ondertussen is ook de uitbreiding van de kelder aan de westzijde gerealiseerd, welke gebruikt zal gaan worden als fietsenstalling. Op dit moment worden de laatste betonwerkzaamheden in de onderbouw uitgevoerd, waarna de bemaling en damwanden verwijderd kunnen worden.

 

In het afgelopen half jaar zijn de bestaande gebouwen Tripolis 200 en 300 gesloopt tot op het casco. De gevelbekleding en dakopbouwen zijn verwijderd. Binnen zijn alle wanden en installaties gesloopt. In week 39-2020 is een start gemaakt met het monteren van de nieuwe kozijnen van gebouw T300.

 

In week 37-2020 is conform planning ook gestart met het glijden van de eerste twee kernen. De kernen zijn bijna 50 meter hoog en worden in ca. 18 dagen gerealiseerd, waarbij 6 dagen per week 12 uur per dag gewerkt wordt. Aan het eind van week 40-2020 zijn de eerste kernen gereed, zodat over enkele weken gestart kan worden met de volgende twee kernen. Aansluitend zal de staalconstructie van de bovenbouw gemonteerd worden.

 

Deze foto's zijn gemaakt door Infra Communicatie Bouwfotografie namens Marcel Steinbach.

 

 

Tripolis (2)

Tripolis (1)

Tripolis (3)

Projecten

Alle projecten
+