icon-arrow-right
HomeNieuws Oplevering The Edge

Oplevering The Edge

Actueel

Woensdag 1 oktober is gebouw The Edge aan de Zuidas in Amsterdam opgeleverd. Dit duurzame pand is gebouwd op een toplocatie langs de A10, in opdracht van OVG Real Estate. Hoofdhuurders zijn Deloitte en AKD.

The Edge oplevering Atrium

Het gebouw

Het atrium, met een grote hoeveelheid glas, biedt vanaf de snelweg een kijkje in het 14 verdiepingen hoge gebouw. De zuidgevel en het dak zijn voorzien van PV-panelen waarvan de opgewekte energie direct in het gebouw gebruikt wordt. De WKO-installatie in samenwerking met de koelplafonds zorgen voor een optimale klimaatbeheersing.

The Edge oplevering balkons loopbruggen

Details van de bouw

In een bouwtijd van 33 maanden heeft G&S Bouw één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Europa gerealiseerd met een oppervlakte van maar liefst 51.000m2 (bvo). Vanaf de twee laags parkeergarage, uitgevoerd met in het werk gestort beton, werden 14 verdiepingen in prefab beton gebouwd. Daarna werd gestart met de inbouw uitgevoerd in hoogwaardige en milieuvriendelijke materialen. De staalconstructie in het atrium is de basis voor het deels glazen dak en de glazen noordgevel.

The Edge oplevering 1

BREEAM Outstanding

Dit gebouw heeft als eerste in Nederland het ontwerpcertificaat behaald met BREEAM-NL-label ‘Outstanding’. Momenteel wordt hard gewerkt om de bewijslast in te dienen voor het oplevercertificaat. Het voor ogen zijnde percentage geldt als een van de hoogste ooit behaald voor een kantoorpand!

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

G&S Bouw bouwt 's werelds meest duurzame kantoorgebouw

The Edge behaalt hoogste BREEAM-score ooit voor een kantoorgebouw. 

G&S bouwt het eerste BREEAM-NL Outstanding kantoorgebouw in de Benelux.

Langs de A10, op de ons welbekende Amsterdamse Zuidas, wordt het nieuwe kantoor van Deloitte/AKD gerealiseerd in opdracht...

Keldervloer Deloitte gestort

De keldervloer van project Deloitte is gestort. Hiermee is de basis gelegd voor het gebouw met twee ondergrondse parkeerlagen...

+