icon-arrow-right
HomeNieuws G&S Bouw bouwt 's werelds meest duurzame kantoorgebouw

G&S Bouw bouwt 's werelds meest duurzame kantoorgebouw

Actueel

The Edge behaalt hoogste BREEAM-score ooit voor een kantoorgebouw. 

The Edge - photo by Ronald Tilleman atrium by night

In opdracht van OVG Real Estate heeft G&S Bouw het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld gebouwd.

Door het gebruik van slimme technologie behaalde het kantoorgebouw van 40.000 m2 een score van 98.36%.

The Edge - photo by Ronald Tilleman workplace

The Edge, het nieuwste kantoorgebouw ontwikkeld door OVG Real Estate, is door BREEAM beoordeeld met de kwalificatie ‘Outstanding’. Het gebouw dat is gevestigd op de Amsterdamse ZuidAs, heeft volgens het oordeel van Building Research Establishment (BRE), de wereldwijde beoordelaar van duurzame gebouwen, de hoogste score voor nieuwe gebouwen ontvangen die ooit is afgegeven.

The Edge - photo by Ronald Tilleman exterior

Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is er een gebied van 4100 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst op de daken van de UvA en de HvA. In The Edge wordt regenwater verzameld en hergebruikt. Een warmte-koudeopslag installatie met een dubbele open bron (elk circa 130 meter diep onder het gebouw) genereert thermale energie.

 

The Edge is het eerste gebouw dat gebruik maakt van het Philips Ethernet-powered LED connected lighting systeem. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om het klimaat en licht van hun individuele werkplek te reguleren door middel van een applicatie op hun smartphone. Deze innovatieve technologie bespaart niet alleen energiekosten, maar levert ook informatie op over hoe het gebouw wordt gebruikt om zo de efficiëntie te vergroten. De installaties zijn gerealiseerd door de Homij Bosman Combinatie (HBC).

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

The Edge wint twee BREEAM-awards

Tijdens de internationale uitreiking van BREEAM-awards in Londen heeft The Edge maar liefst twee Awards ontvangen.

Opening The Edge

Op 29 mei was het zover: The Edge officieel geopend!

Oplevering The Edge

Woensdag 1 oktober is gebouw The Edge aan de Zuidas in Amsterdam opgeleverd. Dit duurzame pand is gebouwd op een toplocatie...

+